vineri, 24 aprilie 2009

ÎN REPUBLICA MOLDOVA, ROMÂNIA ÎN CONTRATIMP CU UE!

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a avut o întrevedere cu prim-ministrul demisionar al Cehiei, Mirek Topolanek, aflat la Chişinău în fruntea unei delegaţii a UE, pentru documentare pe marginea evoluţiilor evenimentelor după alegerile parlamentare din 5 aprilie a.c. Preşedintele şi prim-ministrul în exerciţiu al Cehiei au avut o întrevedere tete-a-tete, după care a urmat o reuniune în format extins a delegaţiilor din Republica Moldova şi UE.

În calitatea sa de preşedintele în exerciţiu al UE, Mirek Topolanek a exprimat îngrijorarea instituţiilor europene pentru situaţia creată în Republica Moldova după alegerile parlamentare din 5 aprilie, precizînd că orientarea pro-europeană a Republicii Moldova este destul de importantă pentru Uniunea Europeană. Oficialul european a subliniat interesul UE pentru identificarea cît mai grabnică a unor soluţii în vederea stabilizări situaţiei social-politice în Republica Moldova, menţionînd disponibilitatea instituţiilor europene de a sprijini autorităţile moldoveneşti în eforturile depuse în acest sens. Mirek Topolanek a accentuat însemnătatea menţinerii unui dialog constant în vederea remedierii stării de lucruri, apreciind voinţa politică manifestată de către autorităţi privind iniţierea acestuia cu partidele de opoziţie.

Topolanek a menţionat disponibilitatea UE de a dezvolta colaborarea cu Republica Moldova, referindu-se, în particular la oportunităţile pe care le oferă... Parteneriatului Estic.

Preşedintele Vladimir Voronin a accentuat importanţa vizitei lui Mirek Topolanek la Chişinău, precizînd că aceasta demonstrează interesul UE faţă de evenimentele care au loc în Republica Moldova.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu