luni, 27 aprilie 2009

JURNAL DE CHIŞINĂU. Ziua a 6-a.

Consulatul României din Republica Moldova a refuzat să acorde vize de intrare în România unui grup de peste 30 de tineri moldoveni care ar fi inteţionat 'să meargă în pelerinaj în mai multe localităţi din ţara vecină la o serie de lăcaşuri sfinte, cu ocazia sărbătorilor pascale', relata în ediţia sa de vineri publicaţia Flux, aparţinând trustului media al cărui patron este liderul Partidului Popular-Creştin Democrat (PPCD), Iurie Roşca, vicepreşedinte al parlamentului moldovean. De altfel, Flux menţionează că refuzul de a acorda vize tinerilor basarabeni s-a produs la doar o zi după ce preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un discurs despre situaţia din Republica Moldova, rostit în Parlamentul României, că 'românii de peste Prut rămân o prioritate a statului român'. Deci, revin la dreptatea celor care judecă o lecuţî: acest Iurie Roşca este un personaj în care Statul Român, prin diverse instituţii şi mijloace, a primit clisme financiare ori de cîte ori pohtea barba domniei sale! Şi acum, îl pune capră pe Traian Băsescu ca să se întrebe şi el ce o fi, poziţie sau animal!

Spuneam că România, cu 6 amărîţi de oficiali la ambasadă nu putea orchestra un puci, sau o tentativă, cum a fost cel in 7 aprilie a.c. Însă alte state, cu legaţii mult mai însemnate şi interese economice mult mai mari, ar fi putut-o face! Ukraina, de pildă! E vecină? E! Are boală pe România şi ar vrea ea să demonstreze cum avem noi revendicări teritoriale? Este! E capabilă să ne joace? E! Are ea antecedente portocalii, cu instructori sîrbi, de marca celor reţinuţi la Chişinău, 9 bucăţi... ? Merge!

Al drecului guguştiuc, vorbesc singur! Mă întîlnesc cu juvetele din Parlamentul European şi-i spui că poa să întrebe şi de chestii din astea, auzi, din astea, că văzui eu aşa, văzui aşa, că are o privire cam capie cînd vine vorba de întrebări concrete. Şi ce să vezi frăţioare? Juvetele se repede la mine de ziceai că-i speriat de tren! Să repede la mine, zău aşa, şi-mi spune: „Eu nu am auzit în viaţa mea de aşa ceva. Pe noi nu ne-au instruit sîrbii şi doar şi noi sîntem ortocalii”! Auzi drăcie, zisăi. Măăăăăăă! Marvăăăăăă (asta e din Banat, dincolo de Viaductul Vîrciorova, unde la varză se spune curechi!) Tu nu citişi decît cartea de telefoane şi cuvîntările lui Traian Băsescu! Păi cum putuşi, fă, Europo, să trimiţi la Chişinău, unde e vorba de delicateţuri, pe cel mai prost parlamentar român în viaţă? Fă, Păcală, te făcură micuţii în doi timpi şi trei mişcări. O batutî moldovineasscî îţ lipsieşti!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu