joi, 5 noiembrie 2009

Forţele saudite au atacat rebelii din nordul Yemennului


Forţele aeriene din Arabia Saudită au atacat, astăzi, poziţii ale rebelilor din nordul Yemennului după ce aceştia au ucis doi soldaţi saudiţi din trupele de la frontiera comună, informează site-ul Elaph, citat de Reuters. Pînă în prezent, Riadul şi Sanaa nu au confirmat aceste informaţii. Potrivit Elaph, forţele terestre saudite se îndreaptă şi ele spre zona de frontieră, dar pînă în prezent nu au trecut graniţa cu Yemenn.
Rebelii şiiţi, cunoscuţi sub numele de Houthi, au acuzat Arabia Saudită că sprijină forţele armate yemennite în acţiunea de anvergură declanşată împotriva lor. Miercuri seară, rebelii Houthi au postat pe site-ul lor informaţia că avioane saudite au lovit patru obiective cu bombe cu fosfor. Riadul a anunţat, tot ieri, că un ofiţer de securitate a fost ucis şi alţi 11 răniţi într-un atac al unei persoane neidentificate în apropiere de frontiera cu Yemenul. Elaph precizează că un alt soldat a murit ulterior în urma rănilor suferite. Rebelii au mai anunţat că au preluat controlul asupra zonei Jabal al-Dukhan, după ce au învins forţele saudite care o apărau. Arabia Saudită le permite soldaţilor din Yemen să folosească zona sa montană de la frontieră pentru a lansa acţiuni asupra lor, au precizat rebelii Houthi, ameninţînd cu replici în caz că situaţia se va prelungi.
Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de petrol, a devenit tot mai puţin tolerantă faţă de conflictul din Yemenn, care a început în luna august.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu