sâmbătă, 7 noiembrie 2009

MITING LA CHIŞINĂUPeste 1500 de oameni au fost prezenţi sîmbătă dimineaţa, în Scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Chişinău, la mitingul organizat de Partdidul Comuniştilor din Republica Moldova, cu ocazia aniversării a 92 de ani de la Marea Revoluţie Socialistă din Octombrie 1917.
Într-o mare de steaguri roşii cu secera şi ciocanul şi în acordurile Internaţionalei Socialiste, deputaţii comunişti din Parlamentul de la Chişinău au acuzat actuala putere liberală, mai ales pe preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, de tentativa de dictatură şi subminarea „statului social”, proiect demarat de PCRM. Discursul deputatului Iurie Munteanu, fost vice-ministru al economiei, a fost singurul care s-a remarcat prin exemple economice şi mai puţină ideologie.
Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, prezent la miting, deşi, ieri şi-a motivat absenţa din Parlament pe motiv de boală, a spus că principalul vinovat pentru „dezastrul liberal” este PCRM, care nu a ştiut să se mobilizeze suficient în cele două tururi de scrutin anterioare. Voronin a spus că nu vine la şedinţele Parlamentului pentru că nu vrea să fie părtaş la „circul lui Ghimpu”, dar va veni, probabil, marţi, la şedinţa de alegere a preşedintelui ţării, pentru a nu-l vota pe Marian Lupu şi a merge spre alegeri anticipate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu