luni, 29 martie 2010

SHAHIDE CECENE!# VĂDUVELE NEGRE ATACĂ DIN NOU!

Un site de Internet asociat separatiştilor ceceni a revendicat atentatele comise luni dimineaţa la metroul din Moscova, relatează CNN. Imediat după explozie, autorităţile au avansat posibilitatea ca exploziile să fie comise de separatiştii ceceni, care luptă de multă vreme pentru independenţa faţă de Rusia.

Cecenia este o republică din sud-vestul Rusiei, din regiunea Caucaz, cu o populaţie cuprinsă între 600.000 şi 800.000 de locuitori. Majoritatea acestora sînt musulmani sunniţi şi creştini ortodocşi ruşi.

Mii de persoane au fost ucise şi 500.000 de ceceni au fost strămutaţi în timpul conflictului cu Moscova.

O femeie cecenă a ucis în august 2004 nouă persoane şi a rănit alte 51 în cadrul unui atac sinucigaş comis în apropierea unei staţii de metrou din nord-estul Moscovei. În februarie 2004, un atentator sinucigaş a detonat o bombă în metroul din Moscova provocînd moartea a 40 de persoane şi rănirea altor 100, iar în 2003, alte 15 persoane au fost ucise în cadrul unui atac sinucigaş comis în timpul unui concert din Moscova.

Teroriştii ceceni au ucis sute de persoane în 2004, la o şcoală din Beslan, în Rusia. Aceştia au fost suspectaţi şi de detonarea a două avioane în acelaşi an, într-un atac soldat cu moartea a 89 de persoane.

Shahidele cecene, atentatoarele sinucigaşe, devin tot mai frecvente, susţin specialiştii. Tot mai multe femei care şi-au pierdut soţul sau fii în luptele cu Rusia doresc să moară, răzbunînd memoria familiei ucise. Numărul shahidelor cecene este în creştere, proporţional cu numărul femeilor rămase singure în urma războaielor din Caucaz.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu