luni, 22 martie 2010

SÎRBULE, NU AI MAI AVUT RĂBDARE!„Să nu te opreşti niciodată din drum, cînd te opreşti înseamnă că ţi-ai încheiat misiunea”!

Mile şi-a încheiat misiunea. A murit aşa cum a trăit: vulcanic, imprevizibil, cu pedala de acceleraţie la podea.

Reporterul de război Mile Cărpenişan, prietenul nostru şi camaradul meu a murit astăzi la Spitalul Judeţean din Timişoara. El se afla internat în stare critică la Terapie Intensivă. Cadrele medicale au făcut eforturi mari pentru salvarea jurnalistului, care a transmis din cele mai fierbinţi zone ale planetei timp de 10 ani. El a ajuns săptămîna trecută la spital, în urma unei septicemii, iar vineri a intrat în comă. Micul nostru grup româneasc de reporteri de război este amputat pentru prima dată. „Aş vrea să fiu un om de zăpadă. Aş vrea să se bucure toţi copiii în jurul meu, să stîrnesc zîmbetele bunicilor lor şi părinţilor ce odată au fost copii. Aş vrea să fiu un om de zăpadă pentru că trăiesc într-o ţară plină de ură faţă de orice mai puţin faţă de oamenii de zăpadă. Nu mai vreau să fiu din carne şi oase pentru că alea se strică cu timpul. Mai mult, sînt atacate mereu şi urîte gratuit pentru că aşa e cică „firesc” în ţara asta cenuşie. E ţara în care e bine să fiu om de zăpadă. Atunci cu siguranţă voi vedea multe zîmbete şi sînt convins că nu mă va deranja nimeni”. Asta scria, în urmă cu puţin timp, Mile Cărpenişan, pe blogul personal, jurnalist în vremuri interesante!

Mile avea 34 de ani! Şi după 5 războaie a reuşit să se întoarcă acasă de fiecare dată. Dumnezeu fie cu tine, sîrbule! O să-mi lipseşti!

4 comentarii:

 1. Odihneasca-se in pace.... condoleante familiei si apropiatilor...

  RăspundețiȘtergere
 2. Daniel Botgros22 martie 2010, 21:02

  Dumnezeu sa-l odihneasca in Lumina Sa! Suntem mult mai saraci acum, vom schiopata mult timp de acum incolo, ca oameni, ca breasla...

  RăspundețiȘtergere
 3. Imi pare rau pentru prietenul tau, pe care l-am cunoscut doar din reportajele sale si niciodata ca om, fata in fata. Pacat ca unii dintre cei care ies in fa'a, pentru oamenii obisnuiti, ca sa le spuna adevarul despre anumite lucruri, pleaca asa, ca si cum nu ar fi fost. Raman reportajele lor si cei care i-au cunoscut si iubit...

  RăspundețiȘtergere
 4. Odmor u miru!
  Prašine ili svetlo!

  Un om extraordinar!

  RăspundețiȘtergere