miercuri, 1 decembrie 2010

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT ROMÁNIA


Astăzi e Ziua Naţională. Îmi amintesc de 4 iulie şi de atmosfera premergătoare acestei zile. Americanii chiar se identifică cu Ziua Naţională. La noi? NIMIC! Un mare NIMIC! În afară de parada militară de la Bucureşti şi de manifestaţiile de la Alba Iulia în restul ţării Ziua Naţională este ternă şi mohorîtă, ca vremea de afară. Am încercat să dentific UN drapel naţional arborat în Reşiţa, în această dimineaţă. Nu reţin să fi văzut vreunul! Ce să mai vorbesc de posibilitatea ca un cetăţean să-şi cumpere un simbol naţional şi să-l arboreze cu mîndrie... Aiurea! Sînt mîhnit şi sufăr pe bune din această cauză. Şi nu mă revolt de manifestările anti-româneşti din vecini, din moment ce ROMÂNII NU SIMT 1 DECEMBRIE CA FIIND ZIUA LOR NAŢIONALĂ!!!

La Budapesta, directorul Teatrului Naţional, Róbert Alföldi, a anulat găzduirea unui eveniment cultural românesc la 30 noiembrie, în urma obiecţiilor partidului Fidesz, creştin-democraţilor şi Jobbik. Evenimentul a fost anulat cu toate că ambasadorul României trimisese deja invitaţii la celebrarea organizată pentru Ziua Naţională a României, la 1 decembrie. Fidesz a spus că este inacceptabil ca Alföldi să nu vadă seriozitatea chestiunii: "pierderea Transilvaniei este o traumă profundă şi acum pentru majoritatea ungurilor. Vedem că acest eveniment tragic pentru unguri este o sărbătoare naţională pentru România şi nu vrem să aibă loc într-un spaţiu simbolic al culturii noastre naţionale", a spus Fidesz.

În Moldova, proaspăt RE-intrată sub zodia stataliştilor, Asociaţia Obştească „Scutul moldovenesc”, Mişcarea de Tineret „Voievod”, Mişcarea Naţional-Democrată din Moldova, Congresul Popoarelor din Moldova, în total vreo 35 de organizaţii nonguvernamentale, au protestat, în comun, împotriva organizării, la Chişinău, a Zilei Naţionale a României. Nicolae Pascaru, liderul mişcării de tineret „Voievod” , susţine că tinerii care îşi propun să organizeze Marşul Unirii la Chişinău sînt reprezentanţi ai unor organizaţii „legionare”, „paramilitare”, „extremiste” din România. „Vă rog, opriţi-i la Prut. Noi nu avem nevoie de organizaţii paramilitare, extremiste în Moldova. Nu transformaţi această sărbătoare într-o provocare. Noi nu suntem agresivi, dar avem putere. Băieţi, liniştiţi-vă, noi vă rugăm, să nu se transforme 1 decembire în 7 aprilie. Noi nu vom permite legionarilor să meargă pe străzile noastre. Fasciştii nu au loc în oraşul nostru, în republica noastră”!

Frumoase mesaje. Unul "european" venit de la un "partener şi aliat", care de la 1 ianuarie 2011 va prelua preşedinţia Uniunii Europene, celălalt venit pe picior, dintr-un spaţiu care de la "amintirea jandarmului român" şi pînă astăzi "se simte asuprit" de România imperialistă! Culmea e că MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE AL ROMÂNIEI, condus de "mimosa pudica" Teodor Baconschi, fost "performant ambasador la Paris" la momentul votului-viteză, NU REACŢIONEAZĂ, acceptînd kilogramele de căcat din ambele părţi, cu voioşiea unui lider de fundaţie portocalie prezidenţiabil şi mogul "prigonit" de televiziune publică internaţională. Bleeeax!

Nu ştiu ce să spun... Poate 1 decembrie nu e o zi potrivită pentru Ziua Naţională... Poate actualul tricolor, fără gaură, fără stemă... Poate imnul o fi de vină... Poate fasolea cu ciolan şi ţuica fiartă cu piper... Poate tre să schimbăm ceva... Oricum, LA MULŢI ANI ROMÂNIA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu