joi, 2 decembrie 2010

GURA BATE CURUL


Multe s-au întîmplat în ultimul timp. Mossadul are şef nou, un site publică documente secrete în draci de i-a căpiat pe oficialii americani care nu prea ştiau cum vine treaba cu stenogramele, moldovenii umblă bujbeci după votul de aur, ungurii ne muşcă de cur, pe cale de consecinţă - dată fiind poziţia enunţată în actul muşcării - ukrainienii ne..., mă rog, Ziua Naţională e pe cod galben, iar politicienii români fac ce ştiu ei mai bine: nimic! Şi asta într-o gălăgieee...

Să le iau pe rînd. La Mossad, nu am nimic de comentat. E academia lor, ei ştiu ce-i mai bine pentru ei, şi pentru noi. Plus de asta, e şi Hanuka, începută de ieri, aşa că, datul cu părerea nu e kusher! Chestia cu documentele răsuflate pe internet mi se pare o mare palmă dată sistemelor de securitate şi agenţiilor DE STAT americane. Ca să nu mai vorbesc de modul ipocrit în care este tratată chestiunea: "vaaai, a zis de ăla..., ca să vezi, dragă, diplomatul X informa despre cum îl ştergea Băse la nas pe Boc..." Un kăkat! Toată lumea ştie că lucrătorii de prin ambasade se ocupă cu astfel de lucruri, că doar nu toţi sînt plătiţi să împletească ciorapi. Ca fostul Baconschi! Vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, român verde, a deplîns la Budapesta "tragedia maghiarilor din Transilvania", respectiv semnarea Tratatului de pace de la Trianon, despre care afirmă că îşi face simţite în continuare efectele şi că acestea trebuie remediate. Chestia e că palinka remediază tot, ce mă deranjează pe mine e că gîndacul ăsta bilingv a ajuns vice cu voturile de turmă ale portocaliilor gen EBA, cu neuronii adînc ascunşi în vagin! Evident, diplomaţia românească, anesteziată nu zice nimic. Se spune că o ţară mică trebuie să facă o politică externă mare, vezi Ungaria. Pe cale de consecinţă, o ţară mare trebuie să se prezinte cu o politică externă de kăkat!

În Republica Moldova, politica externă românească şi-a dat cu stîngul în dreptul, adînc blagoslovită de finul ambasador al naşului de la externe. Partidele din AIE nu au obţinut majoritatea, după un an de guvernare cu model românesc, înţesat cu bîjbîieli şi lovituri sub centură. Moldovenii au sperat că se vor odihnii după atîtea peripeţii electorae şi bumbăceli pe 7 aprilie, în loc de asta s-au trezit cu un cvartet de "coarde" incapabile să aducă echilibrul mult sperat. Pe de altă parte, modelul românesc NU a constituit un model de urmat în stînga Prutului, pe principiul simplu şi sănătos: "Casa de nebuni nu e acasă"! Incapabil să înţeleagă ceva din lumea terestră pe care vieţuieşte, după ce miliţia i-a suspendat permisul de vapor, Traian Băsescu aruncă cu vorbele în dreapta şi în stînga, ca şi cum ar spune la terasă, cu prietenii: "mamăăăă, uite ce cur are aia"! Societatea moldovenească, divizată în trei, între români, ruşi şi ukrainieni, nu a gustat declaraţia cu Moldova care în 25 de ani se uneşte cu România şi pune graniţă pe Nistru, adică fără Transnistria. Declaraţia a dat apă la moara comuniştilor statalişti, dar şi premierului Vlad Filat, în ciuda vizitelor tot mai dese la Chişinău a donşoarei EBA, din partea popularilor europeni. Pentru că ştie că homo, homini lupus, sînt aproape convins că Filat va face casă bună cu Voronin, asta pentru stabilitate şi o guvernare "eficientă şi responsabilă". În felul acesta împacă şi Estul şi Vestul, iar Băse a vorbit degeaba cu Medvedev la Astana, la summit-ul OSCE. Declaraţia asta idioată i-a pus pe jar, evident, şi pe prietenii ukrainieni care ne-au răsturnat, din nou, toate căldările cu lături în cap! Am şi eu o întrebare: şefu ăsta de stat e chiar tîmpit - şi se exprimă pe principiul strămoşesc "gura bate curul" -, sau cuantifică - şi-i dă cu succesuri!- toate declaraţiile astea belicoase, cînd la adresa Rusiei, cînd a Ukrainei, cînd a Moldovei? Poate îmi răspunde cineva...

În ţară, Ziua Naţională a fost un nou prilej de dispute politice de unde rezultă că Ziua Unirii provoacă mai multă dezbinare decît marile imperii. Românii au avut parte de ploaie, poliei, zăpadă şi chiciură care a dat peste cap circulaţia rutieră, feroviară şi aeriană. Militarii, cu soldele hăcuite, au stat minute bune cu capetele descoperite în ploaia rece pentru ca nişte popi burtănoşi să-şi facă numărul. La Reşiţa, Sorin Frunzăverde a stat fără umbrelă, în ploaie, şi a rostit un discurs, evident, senzaţional. La Bucureşti, întregul dispozitiv militar, condus de admirabilul ofiţer, general de brigadă Nicu Ciucă, a dat onorul poate celui mai lipsit de onoare premier din istoria României. Că aşa a zis "stăpînul"! Să i se dea lui Boc, deşi cel puţin 1600 dintre militarii prezenţi ar fi băgat cu bucurie cîte un cartuş fiecare în gîndacul ăla de la Cluj!, şi nu lui Geoană care e al doilea om în stat, conform unui almanahe de-i zice Constituţie! Şi de aici, omoară-te, drace!

Aflaţi departe de ţară, de familii, de cei dragi, militarii români din Afganistan au fost felicitaţi miercuri, 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale a României, de către comandantul trupelor ISAF, generalul David Petraeus, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Comandamentul ISAF din Kabul. În discursul său, generalul Petraeus a evocat memoria eroilor români căzuţi la datorie pe parcursul celor aproape nouă ani de participare a trupelor româneşti în Afganistan, eforturile susţinute ale militarilor români ce desfăşoară misiuni în sudul Afganistanului şi în provincia Zabul, precum şi contribuţia semnificativă pe care aceştia o aduc, zi de zi, la îndeplinirea misiunii ISAF.
„Aş vrea să profit de această ocazie şi să adresez tuturor militarilor români din Afganistan un sincer multumesc! Mulţumesc pentru contribuţia deosebită pe care dumneavoastră şi ţara dumneavoastră au avut-o şi continuă să o aibă în Afganistan”, a spus generalul Petraeus. Comandantul ISAF a subliniat, totodată, profesionalismul militarilor români alături de care a participat în misiunile din Bosnia şi Hertegovina, din Iraq şi, în prezent, Afganistan, prezenţa acestora în punctele cele mai fierbinţi de pe glob alături de aliaţi. Sînt convins că vorbele lui Petraeus - despre care se spune că are origini în Maramureş! - nu au fost vorbe în vînt! Iar Armata Română, umilită, înjosită, prigonită, canibalizată, cu o dotare precară, de astfel de COMANDANŢI are nevoie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu