joi, 23 decembrie 2010

MIHAI GHIMPU, PREŞEDINTELE TUTUROR ROMÂNILOR!Nu, fotografia de mai sus nu reprezintă momentul TRANSFERULUI de putere la Palatul Cotroceni. Deşi, sincer, mi-aş dori acest lucru. Şi nu numai eu! Sondajul găzduit de acest blog dovedeşte din plin acest lucru. La întrebarea: "PE CINE VĂ DORIŢI VIITOR PREŞEDINTE AL ROMÂNIEI?", 26% dintre repondenţii de pînă acum au votat MIHAI GHIMPU! următorii clasaţi, în ordinea preferinţelor, sînt: Crin Antonescu, 23%, Mugur Isărescu, 19% şi Sorin Frunzăverde cu 15%! Acest vot, deşi nesemnificativ la nivelul societăţii, îmi spune mie, un lucru foarte important: românii s-au săturat de maimuţoi politici şi vor BĂRBAŢI DE STAT! Am mai scris-o şi voi mai scrie de cîte ori este cazul: istoria unei naţiuni este făurită de bărbaţi de stat, iar popoarele au nevoie de bărbaţi care FAC ISTORIA nu care FAC PARTE DIN ISTORIE! Pentru aceasta, ONOAREA şi DEMNITATEA sînt esenţiale şi nu doar vorbe de paradă. Inutil să spun că pentru ONOARE, în japonia, nişte luptători loiali îşi tăiau burta şi-şi scoteau maţele afară!

Din păcate, conducătorii României din ultimii ani nu ştiu ce e aceea ONOARE sau DEMNITATE. Cîtă ONOARE credeţi că are "bărbatul de stat" Emil Boc, cel care înghite zilnic sute de tone de kkt şi milioane de muie? Sau cîtă DEMNITATE are un preşedinte ca Traian Băsescu care în afară de vorbe goale nu a oferit nimic alegătorilor săi, nici măcar celor din diaspora, care l-au votat cu două mîini, fără să realizeze efectul gestului lor, tîrziu realizînd că hăhăitul prezidenţial nu este al lui Moş Crăciun... Aşezaţi pe fotoliile de decidenţi politici, aceşti măscărici jalnici nu acceptă consiliere sau sfaturi, nici măcar de la "serviciile" legate de mîini şi de picioare, dar aflate în slujba cetăţeanului, care sînt, însă, obligate să raporteze decidentului politic şi nu pot să intervină direct, să corecteze anomaliile, furunculii şi buboaiele societăţii. El, decidentul, în multe cazuri capul puroios al buboiului, trebuie să decidă. Ambasadorul George Maior, şeful SRI, trage din nou un semnal de alarmă, în ziarul ADEVĂRUL: „Nu este momentul marginalizării elementului profesionist şi tehnocratic din societate", avertizează Maior, care militează pentru depolitizarea accelerată a instituţiilor statului. Deşi a respectat rigorile de exprimare ale funcţiei pe care o deţine, invitatul Adevărului a dat de înţeles că revigorarea economiei româneşti nu va fi posibilă fără reprofesionalizarea aparatului administrativ. Cuvinte goale în urechile politrucilor de pe Dîmboviţa, Olt, Jiu, Timiş, Bega sau Bîrzava! Cum goale au rămas şi avertismentele aceluiaşi SRI că România s-ar putea să aibă probleme cu aderarea la Shengen! Degeaba! În afară de "instituţii inteligente", vorba prietenului Nichituş, o ţară mai are nevoie şi de POLITICĂ EXTERNĂ, de apărare, de securitate etc! Din păcate, IMPOSTURA stă la masă cu preşedintele!

Pe malurile Bîcului, situaţia tinde să devină oglinda Bucureştiului. Aflaţi de un an în fruntea bucatelor, liderii şi lideraşii Alianţei pentru Integrare Europeană au purces la împărţirea acestora pentru ei, familiile ,lor şi grupurile de interese care i-au sprijinit politic. În acest fel, nu mă mir deloc că "disputele politice" între PL şi PLDM se dau în jurul controlului asupra Pieţei Centrale. Sau că Vlad Filat şi-a subordonat ILEGAL Serviciul de Comunicaţii Speciale, întreprindere de stat aparţinînd SIS-ului, condus de omul lui Lupu, dar aflat în subordinea directă a preşedintelui, fie el şi interimar, Mihai Ghimpu! Straşnic, nu? Lăsînd deoparte disputele politice, Mihai Ghimpu a dovedit în scurtul său mandat prezidenţial, că este un preşedinte care are ONOARE ŞI DEMNITATE! Că ştie să reprezinte interesele poporului român, indiferent în ce parte a rîului trăiesc, sau cît de la Vest, sau cît de la ESt. Sînt convins că MIHAI GHIMPU, ar avea grijă mai multă de românii din diaspora decît o face actualul Guvern de păcălici de la Bucureşti, cu mînuţele alea două a lui Eugen Tomac. Statul român are o admirabilă lipsă de reacţie la problemele şi discriminările cetăţenilor români, din interiorul şi din exteriorul frontierelor actuale. În Serbia, pe Valea Timocului, românii-vlahi nu cunosc zicala: "România are doi prieteni - sîrbul şi Marea Neagră"!

Potrivit unor informaţii, membrii comunităţii româneşti au fost citaţi la poliţie pentru a da declaraţii despre presupusa finanţare de către România a campaniei electorale pentru alegerile Consiliul Naţional al Minorităţii Naţionale Vlahe (CMNV). Există informaţii că clasa politică din Serbia, dar şi presa de la Belgrad, consideră vizitele vlahilor la Bucureşti, un act de trădare. Românii din Serbia au fost împărţiţi artificial de autorităţile de la Belgrad în două comunităţi etnice distincte şi organizaţi în Consiliul Naţional al Minorităţii Române, cu sediul la Novi Sad - Voivodina (comunitate recunoscută ca fiind românească) şi Consiliul Naţional al Minorităţii Vlahe, cu sediul la Petrovac - Valea Timocului (comunitate nerecunoscută ca fiind românească). Autorităţile sîrbe au făcut şi fac tot posibilul pentru a legitima o minoritate vlahă şi o limbă vlahă, create artificial. Cazul este unic în Serbia, niciunui alt consiliu naţional al unei minorităţi nefiindu-i interzisă folosirea limbii materne! Dar, despre asta, Ministerul Român de Externe nu se pronunţă! În Serbia românii trăiesc în Voivodina, dar şi în Timoc numărul lor fiind între 250.000-300.000, majoritari în 154 sate şi în 46 de sate cu populaţie mixtă. Pentru că nu-i recunoaşte drept români, statul sârb nu respectă reciprocitatea culturală, stipulată de tratatele şi acordurile diplomatice bilaterale încheiate de reprezentanţii guvernelor României şi Serbiei. Românii din Timoc nu se bucură de niciun fel de drepturi lingvistice, educaţionale, culturale specifice minorităţilor. Marea "bătălie" a românilor timoceni este în 2011,ca în urma recensămîntului naţional, din primăvară, să se dovedească numărul real al românilor din Serbia de Răsărit. Există, însă, serioase suspiciuni că autorităţile vor încerca să falsifice acest recensămînt. Tot anul viitor se aşteaptă în Serbia alegeri parlamentare anticipate, iar dacă se va adopta noua lege a administraţiei locale, atunci vor avea loc şi alegeri locale. Totul pe fondul "parcursului european" al Serbiei.

Din păcate, nevoia unui plan de urgenţă pentru românii din Timoc, pus în aplicare de la 1 ianuarie 2011, pe tot parcursul anului, nu există! Românii din Timoc nu votează PDL la alegeri! Nu există un Proiect Timoc, cum nu există un proiect concret Basarabia! Ba mai mult, astfel de afirmaţii irită oficialii de la Cotroceni! În aceste condiţii, propun ca actualul marinar să predea puterea lui Mihai GHimpu! Care are charisma, onoarea şi demnitatea de a fi PREŞEDINTELE TUTUROR ROMÂNILOR! Indiferent de frontierele viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu