marți, 18 ianuarie 2011

BĂSESCU NU UITĂ ŞI NU IARTĂ!


Generalul locotenent prof. univ. dr. Olimpiodor Antonescu a fost eliberat din funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române, în urma controlului efectuat de către Ministerul de Interne, în legătură cu "încadrările" de la Jandarmerie şi este pus la dispoziţia conducerii ministerului de interne pentru că a fost începută urmărirea penală pentru neglijenţă în serviciu. Cu alte cuvinte, cel mai competent inspector general, sau comandant, sau şef (cum vreţi să-i spuneţi!) al Jandarmeriei Române din ultimii 20 de ani (îmi asum această afirmaţie şi am motive să o fac!) a fost demis din funcţie pentru că un secretar de stat din ministerul care păstoreşte arma a facilitat angajarea a 3 handicapaţi care au dat şpagă pentru posturi, deşi "răul cel mai mic" decretase că nu se mai fac angajări din sursă externă. E cusută rău cu aţă albă! Explicaţia acestei decapitări este că preşedintele Traian Băsescu nu a uitat şi nici nu l-a iertat pe Antonescu pentru faptul că jandarmii nu le-au spart nasurile poliţiştilor care au aruncat cu caschetele în curtea "comandantului suprem". Ministrul de atunci, Vasile Blaga, l-a dojenit doar pe general pentru că jandarmii s-au purtat blînd cu protestatarii, dar nu s-a atins de Olimpiodor Antonescu (în foto, la Chişinău, alături de şeful trupelor de Carabinieri!), comandantul singurei structuri militare de menţinere a ordinii publice în România.

Astăzi, fără Antonescu la cîrma jandarmeriei, vor putea fi îndeplinite, probabil, fără cîrtire, ordinele "comandantului suprem" ori de cîte ori cineva îşi va striga în stradă nemulţumirile. Faptul că lunile trecute în România nu s-a ajuns la confruntări violente de stradă ise datorează în cea mai mare parte generalului Olimpiodor Antonescu! Ministrul de interne, Traian Igaş, executantul servil al ordinelor de la Cotroceni, a sesizat recent Parchetul instanţei supreme în legătură cu modul în care Jandarmeria a deblocat 3 posturi de ofiţer şi a organizat concursul pentru ocuparea acestora, motiv pentru care, repet, Antonescu a fost debarcat! Prea seamănă cu cazul Croitoru!

Sînt PENTRU reformarea radicală, STRUCTURALĂ a societăţii româneşti pe care o consider putredă şi bolnavă. Dar, constat că aşa zisele măsuri de reformă sînt, de fapt, atacuri fără precedent la securitatea naţională, înlocuirea competenţei cu sceleraţii, păstrarea pe funcţii a obedienţilor etc. Clasa politică românească este prima care se identifică cu TRINOMUL securităţii: RISC - AMENINŢARE - VULNERABILITATE la adresa securităţii naţionale. Generalul Antonescu ştia aceste lucruri. Şi, şi-a propus ca respectînd ordinele, să "servească" cît mai puţin, dacă se poate, deloc, această clasă de macaci politici. Pentru asta a plătit cu funcţia! Traian Băsescu e liber să ne-o tragă, pe stradă, în toate poziţiile!

Un comentariu:

  1. Aia trei de care aminteai sunt angajati in continuare. Unul - principalul jeg de la care a pornit totul este de gasit la scoala Campina - Halal educatie cand el a facut rost pe bani si de diploma de bac.

    Nu-l plange pe Olimpiodor & comp. pt. ca cei 2 megajandarmi au fost achitati deja! Desi daca stai sa analizezi ewchizitoriul (publicat pe site)ei stiau si erau vinovati prin faptul ca nu s-au opus ilegalitilor frapante

    RăspundețiȘtergere