miercuri, 26 ianuarie 2011

O ŢARĂ DE OAMENI SĂTUI, "MAMĂ"


Ieri, am mai primit una peste bot! O învăţătoare, cadru didactic de nădejde, cea care alături de mamă ar trebui să insufle copiilor noştri, încă din primii ani ai modelării conştiinţei, dragostea de adevăr, dreptate, corectitudine, ţară, steag, imn etc, a făcut dovada că o parte însemnată a cadrelor didactice din România dispun după bunul plac de "dreptatea" evaluărilor! Nu vreau să intru în detalii şi să "stric reputaţia" doamnei cu pricina de la o şcoală generală (11) din Reşiţa, dar cazul domniei sale mă face să mă revolt, aşa cum fac de obicei, în lanţ, pe tot ce mă înconjoară. Pentru că, dacă astăzi trăim o dramă individuală şi naţională, noi, ca popor, această doamnă, şi alţii de "teapa" domniei sale, poartă o vină multiplă! De aceea, cred că singura şansă de redresare este "dărîmarea totală" şi "reconstruirea", poate, pe alte baze, alte fundamente, nu neapărat cele de la 1859 sau 1918, dar unele drepte în care valoarea, competenţa, dreptatea şi adevărul să triumfe! Altfel, imaginile postate în deschiderea acestui text (şi replicile!) se vor potrivi de minune!

Din discuţiile pe care le am cu oamenii simplii, pe stradă, constat cu uimire că lumea s-a săturat de tot ce înseamnă clasă politică actuală. S-a săturat şi de tandemul "ucigaş" Băsescu-Boc, şi de "păcălicii" din opoziţie, Ponta şi Antonescu, şi de "escrocul ăla, mamă" de Dan Diaconescu care le promite 20.000 de euro de căciulă, şi de "baronii buni" de la Judeţ. Cum s-au săturat şi de funcţionarii acri de la ghişee, şi de taxele şi impozitele exorbitante, şi de pensionarii în putere care-şi cer drepturile în loc "să muncească precum oamenii de la ţară, mamă", şi de preţul biletelor de CFR, clasa a 2-a, şi de facturile la gaz, şi de paga din spitale, şi de amorţeala din sălile de tribunal! România pare o ţară de "oameni sătui"!

Din păcate, oamenii s-au săturat şi de noi, jurnaliştii, care "vorbim în pustiu" în loc să punem mîna să facem ceva concret, să-i luăm "de păr, mamă" şi să-i scoatem "afară cu picioare în fund, mamă, de nesimţiţii dracului ce sînt, mamă"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu