vineri, 14 ianuarie 2011

SPER SĂ RĂMÎNEM NORMALI!

(material didactic!)

Am mari îndoieli! Deşi în ciuda a două mari probleme (lipsa de capital autohton, ce ne transformă în piaţă de desfacere şi rezervor de forţă de muncă, fenomene ce duc la sărăcie şi, pe cale de consecinţă, la depopulare! şi 2 - O birocraţie şi un corp funcţionăresc rigid, refractar şi violent), semnalele tarnsmise de guvernatorul BNR în ultimele două zile sînt mai mult decît pozitive. Sînt încurajatoare! Vulgarizînd la maxim mesajul lui Mugur Isărescu, pot să spun că România are imaginea unui bolnav cronic, de 20 de ani, lipsit de putere şi echilibru. Dacă în anii din urmă se mai putea sprijinii pe "medicii din spital", astăzi, în plin cutremur, medicii aleargă haotic spre nici o ţintă, şi-l calcă în picioare pe bolnavul România. În această situaţie, tratamentul de stabilizare aplicat de Guvernul Boc a fost mai mult decît necesar, în ciuda spurcăciunilor spuse despre el, inclusiv pe acest blog! Pericolul mare este ca această "reformă" să nu fie dusă pînă la capăt, iar sutele de mii de funcţionari publici, de la finanţe şi din aparatele prefecturilor sau ministerelor, să continue să plimbe hîrtii, inutil! Nu la numărul de pompieri, sau jandarmi trebuie umblat, ci la acela de inspectori, referenzi etc din aparatele, mult prea umflate ale administraţiei publice! Dacă acest gen de mesaje îl vom putea da inclusiv noi, presa, cu siguranţă societatea ar accepta mult mai uşor perioada asta de transformare radicală a Lumii!

Din păcate, presa se ocupă de kkt-uri mărunte şi lansează ţinte false, în opinia mea, menite doar să acopere greşelile de comunicare ale guvernanţilor. Aşa se ajunge la dispute, inutile, între gazetari, pe care le regret! Însă, nu pot rămîne indiferent la disputa cu colegul Mădălin Necşuţiu, de la "Curentul", ziar care, ieri, a umplut de zoaie, gratuit, Armata Română. Ok, sînt perfect de acord cu Mădălin atunci cînd afirmă că posturile tv "de ştiri" ţin pedala anti-PDL la fund, indiferent de mijloace, dar nu pot să mai fiu alături de el atunci cînd provoacă un scandal gratuit. Schimbul de replici între noi a fost cam aşa: Mario Balint - Oameni buni, am citit o mizerie de articol în CURENTUL de m-am îngrozit! Cică mogulii i-ar forţa pe militari să dea o lovitură de stat. Celuloza aia greţoasă apare gratuit în 20.000 de exemplare şi sufocă aeroporturile "shengen" şi trenurile din România. Pe ce strică PDL-u banii!
Tudoran Ana şi Soim Press apreciază asta.
Madalin Necsutu-vezi ca guvernul PD-ul strica banii si pe sederile tale de la Chisinau, bre nea' soldatu' universal. Lasa aerele astea de "deontolog razboinic" Poate ar trebui sa te gandesti ca si oamenii aia de acolo iti platesc tie leafa care o iei in fiecare luna de stat. Asa ca, mai usor figurile astea de doi bani! Cred ca statu' la Chisinau iti afecteaza procesul cognitiv despre imaginea reala a Romaniei

Madalin Necsutu vezi ca ai mers prea departe!
acum 13 ore · Îmi placeNu îmi place
Tudoran Ana sesizez o farama de scandal aici?:)))

Victor Roncea Usurel, usurel...

Mario Balint nea mEdElin: SP! nln

Madalin Necsutu As putea sa-ti dau o replica pe masura, dar din respect pt oamenii de aici, nu am sa o fac!

Mario Balint ‎:) o zi buna!

Madalin Necsutu Hai la revedere!

Motivul acestui "dialog" îl constituie, cum spuneam, articolul de ieri: "Pensiile militarilor- pretextul mogulilor pentru o nouă lovitură de stat"(80% au crescut după recalculare), scris de Mădălin Necşuţu şi Dan Badea în ziarul gratuit Curentul. Cei doi autori fac cîteva afirmaţii:

"Maşinăria de propagandă politico-mediatică a tripletei mogulice Vîntu-Voiculescu-Patriciu a lansat o nouă campanie de manipulare a opiniei publice şi, mai grav, de instigare la revoltă a castei militare. După episodul „caschetelor“, a urmat scandalul recalculării pensiilor militare, o diversiune care tocmai a fost demontată, ieri, de conducerea Ministerului Apărării. Tot soiul de ieniceri cu caschetă şi cu papagal antrenat în studiourile „De strajă patriei“ socialiste, sau „Pro Patria“ lui Ilici, ocupă zilnic ecranele vidanjelor Realitatea-Antena 3 încercånd să inducă ideea că recalcularea pensiilor, decisă de guvern, se face în detrimentul tuturor foştilor angajaţi MApN. Astfel, pornind de la cazuri izolate, cum ar fi situaţia noului star al momentului, Valeriu Pricină, a cărui pensie de gurist tv al armatei depăşea 30 de milioane de lei, iar după o greşeală de calcul care urmează a fi rectificată a scăzut la aproximativ 20 de milioane, s-a acreditat ideea că toate pensiile militare au fost drastic reduse. Or, asta nu este decåt o clasică dezinformare făcută în stilul cu care ne-au obişnuit, în ultimii ani, tonomatele răguşite ale lui Vîntu şi Voiculescu. Este încă o tentativă eşuată de lovitură de stat, un atac mizerabil şi disperat asupra guvernului şi preşedintelui Romåniei. (...) Cât ne-a costat o caschetă scoasă din uz (...) Dacă la finele acestui an, pseudo-opoziţia coordonată de PSD şi PNL în complicitate cu liderii sindicali subjugaţi şi canalele media antiputere au încercat să creeze un haos social îndemnând populaţia la o nouă revoluţie după modelul din 1989 prin care se urmărea dărâmarea actualei puteri şi preluarea acesteia de către noii stăpâni, de data aceasta „noul FSN“, condus la vârf de „generalii“ Che Guevara Ponta şi Fidel Castro Antonescu, s-a lovit de imposibilitatea reeditării „loviturii de stat din ‘89“. Acest plan a fost bine pus la punct în subsolurile PSD şi PNL şi atent dirijat în scopul manipulării maselor prin toate canalele mass-media deţinute de „stăpânii presei“, adică tripleta de aur V-P-V (Vîntu-Patriciu-Voiculescu). Întreg acest scenariu, care include forţe politice, manipulatori de opinie şi „dezertori“ în uniformă, a avut şi momente tensionate prezentate de televiziuni de ştiri prefabricate, precum Realitatea TV şi Antena3 ca o întoarcere a ministerelor de forţă ale României (Poliţie, Armată, Servicii Speciale) împotriva instituţiei care deţine puterea executivă în România - Guvernul. Luni de zile s-a încercat crearea unei impresii generale că atât oamenii, cât şi ţara sunt într-un haos total care ar putea arunca România într-o situaţia similară Greciei, acolo unde anarhiştii au dat adevărate lupte de stradă cu forţele de ordine pe străzile Atenei". Articolul continuă în acelaşi stil, de te cruceşti!

Nu mai puţin interesante sînt comentariile la articol, găzduite de Curentul: 2. 12-01-2011 19:46
bale de bou
Nicio problema , nu fi-ti ingrijorati , aceste doua "BALE" ale politicii actuale, ponta si crin, sunt insignifianti pentru populatie . Nu-i asculta nimeni . Dacă cei doi ar avea puţin creier s-ar ocupa mai bine de familie în loc să-şi piardă timpul prin politică . Alo ponta , căcărează politică, stai mai bine călare pe filipineza bonă pe care o ai în casă că româncele îţi puţeau. Alo crin de unde a câştigat muierea ta anul trecut 200 mii de euro , cumva de la Patriciu ? Ceva cu brebenelul ? Vai de mama voastră !
12-01-2011 19:53
CURentul-Minciuna si Manipulare
CURENTUL, ZIAR AL PUTERII PORTOCALII SI AL SECURITATII, ZIAR DE RAHAT, ANUME CONCEPUT PENTRU CEI CARE APRECIAZA IN MOD DEOSEBIT ACEST PREPARAT CULINAR, ZIAR DESTINAT A MANIPULA, A DEZINFORMA SI A CREA DIVERSIUNI.
ptr.3
Căcărează,uită-te la Realitatea tv si Antene şi atunci mai vorbeşte dacă nu dă-i lu mă-ta m..eeeeee. (Scuzaţi expresia )
pensiile militarilor
Majoritatea celor de mai sus, au "apärat" Romania de DEMOCRATIZARE ! 99% din acesti ofiteri-paraziti ar trebui trimisi la puscarie si lasati fara pensii !!! Multi, foarte multi dintre ei AU UCIS, au batjocorit Patria ascultind ordinele Moscovei.Au batjocorit si distrus milioane de tineri soldati, "meseria" lor de ofiteri-analfabeti fiind platita de 4-5 ori mai bine decit inginerii,doctorii, muncitorii!!"Si mai si ieseau acesti BIVOLI la pensie la virsta de ...45 de ani! Pensii astronomice unor ASASINI ? Ce ar fi fost daca RFG-ul ar fi acordat pensii enorme unor ofiteri nazisti ne trecuti prin Tribunale din '49 incoace ? Ce ar fi fost in RFG, daca copiii nazistilor ar fi luat locul cancelarului Adenauer-ceeace se intimpla la noi: Copii de Criminali Comunisto-Securisti (Geoana, oprescu) au NESIMTIREA sa postuleze la Presedintia Patriei, pe care pärintii lor au U.C.I.S-O ! Auzi "noi am fost ostasi, am respectat ordinele"-niste PARAZITI !!!

Postările continuă pe aceeaşi temă, pro şi contra! Îl respect pe Mădălin Necşuţiu pentru profesia pe care o face, însă, nu pot să nu mă întreb: care mai este funcţia primordială a presei?, într-o lume în transformare, cum se va transforma mass-media?, ce trebuie să fie jurnalistul: procuror sau doar detectiv? Cred că acest gen de articole, cu acest gen de reacţii, ar trebui studiate în universităţile de jurnalism, iar profesorii să ofere răspunsuri pentru generaţiile viitoare! Este părerea "soldatului universal" care a stat la Chişinău, departe de familie nu pentru PDL, ci pentru că eu mai cred, încă, în "interesul naţional", "patrie" şi "adevăr". Ce zici, Mădăline, tragem la aceeaşi căruţă?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu