joi, 2 martie 2017

PUPILA LUI NICA

Întîmplarea a făcut ca în ziua în care Micul Escu se sucea prin Comisii, la Reşiţa, Pupila să moară de grija altuia, iar cîinele de drum lung! O altă premieră ar fi că o jurnalistă şi o lucrătoare în presă, aduse "din convingere" să ţină trena Pupilei îndelung scuipătoare de venin erau gata să sară la gîtul unui confrate. Cele două fete simple de la ţară nu ştiu că pixul este etern, iar peste Pupilă se aşterne cataracta? Că Cataracta bate la uşă!

Mare deranj mare în marea familie că Pupila nu a putut să peroreze, să se victimizeze, să spună cîtă bunăciune din suflet a băgat în instituţia pe care a scofîlcit-o după chipul şi asemănarea sa: paiete pe ambalajul gol de conţinut, de "onoare, demnitate, reputaţie şi imagine".

Dar, vorba lui Adi Nica: cin să fie, oare?

Să fie, oare, aceeaşi Pupilă din instituţia publică care, agaramată fiind, face copy-paste cu virgula între subiect şi predicat, înebunită să facă trafic? Indiferent dacă e fake, cum demonstrează Lucian Mîndruţă şi Moise Guran. Deh, de la o anumită vîrstă, îţi cam scade traficul... Să fie oare aceeaşi Pupilă din instituţia publică care a sărbătorit 20 de ani de existenţă în Banat cu artişti de la Craiova? Să fie, oare, aceeaşi Pupilă din instituţia publică care şi-a dat primele examene de competenţă profesională la Armando, în Caransebeş? Să fie, oare, aceeaşi Pupilă din instituţia publică care se crede pe propria ei moşie, umilind şi desconsiderînd slujbaşii acelei instituţii, de la propria secretară la oameni de încredere? Să fie, oare, aceeaşi Pupilă din istituţia publică care a dovedit că poţi să fii şi mediocru ca să reuşeşti în viaţă, dacă ai mult tupeu şi puţin, foarte puţin caracter? Să fie, oare, aceeaşi Pupilă din instituţia publică care foloseşte instituţia, site-ul şi resursele în scop personal, pentru propriile toane şi ambiţii venale fără să o întrebe nimeni cum stă cu sănătatea? Nu cu rinichii, cu mansarda! Să fie, oare, aceeaşi Pupilă din instituţia publică care, nici dacă s-ar naşte a doua oară, nu ar putea avea performanţele profesionale ale subordonaţilor săi (albanezul de la Lugoj ştie de ce!)?

Şi pentru că toate acestea trebuiau să poarte un nume...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu