miercuri, 17 februarie 2010

Ambasadorul rus la NATO: Rusia nu va instala rachete Iskander în Transnistria

Moscova respinge disponibilitatea autorităţilor de la Tiraspol de a găzdui rachete tactice tip Iskander ca răspuns la amplasarea scutului anti-rachetă american în România, anunţă RIA Novosti în ediţia electronică.
Ambasadorul Moscovei la NATO, Dimitri Rogozin, consideră că plasarea de rachete ruseşti în Transnistria ar tensiona relaţiile din regiune. „Această situaţie poate conduce la o criză regională sau chiar la un conflict politic. În privinţa amplasării sau nu a sistemelor Iskander în Transnistria, trebuie precizat că astfel de sisteme nu pot fi folosite în astfel de discuţii. Cum putem avea un parteneriat real cu Washingtonul dacă aflăm ştiri neplăcute din presă?", subliniază Rogozin.
Liderul regiunii separatiste a Republicii Moldova, Igor Smirnov, a declarat luni că Transnistria este dispusă să accepte amplasarea unui sistem rusesc de rachete Iskander în cazul în care va primi o propunere în acest sens din partea Rusiei, iar presa comunistă de la Chişinău abundă de „luări de poziţie” şi vociferări la adresa ministrului apărării, Vitalie Marinuţă, un militar cu o bogată experienţă internaţională şi viziune reformatoare, pe care îl apreciez!, pentru interviul pe care mi l-a acordat pentru Radio România Actualităţi.
Aş avea o întrebare strategică, nu tactică, pentru Igor Smirnov şi pentru colegii din presa de stînga de la Chişinău: este pregătită Transnistria să primească mii de „refugiaţi” moldoveni speriaţi de scutul anti-rachetă din România şi de politica PRO-EURO-ATLANTICĂ a Guvernului de la Chişinău? După cîte ştiu eu, tinerii moldoveni îşi doresc în proporţie de peste 80% să trăiască în Occident! Dar, poate Domnul Smirnov e prea încordat. Îi recomand o rachetă! De tenis!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu