duminică, 7 februarie 2010

JURNAL DE CHIŞINĂU. ZIUA 7(175)


Alexandru Dorogan, este de ieri, noul director al Radio Moldova. Se zice că o bucurie nu vine niciodată singură: unul dintre cei mai proeminenţi jurnalişti şi oameni de cultură de la Chişinău este noul director al Radio Moldova!

Alexandru Dorogan a fost votat în funcţia de director al Radio Moldova de către Consiliul de Observatori al Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului, Compania Teleradio-Moldova după ce a audiat 9 candidați, înscrişi la concurs.

Deşi pentru aceeaşi şedinţă era planificată şi numirea directorului postului de televiziune Moldova 1, Consiliul de Observatori a amînat concursul, conformându-se unei decizii a Curţii de Apel. Instanţa a sistat temporar hotărîrea Consiliului de destituire din funcţie a directorului Televiziunii publice, Adela Răilean, la solicitarea acesteia.

În şedinţa de vineri, 5 februarie, Consiliul de Observatori l-a numit în funcţia de preşedinte al Companiei Teleradio-Moldova pe Constantin Marin, decan al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării a Universităţii de Stat din Moldova.
Alexandru Dorogan este preşedinte al Asociaţiei Presei Electronice APEL. A absolvit Facultatea de Jurnalistică a Universităţii de Stat din Kazan, Rusia: 1969 – 1974. Licenţiat în jurnalistică, şi Şcoala superioară de studii politice din Leningrad: 1985 - 1987 Licenţiat în politologie.

În anii 1991 - 1997 a fost director general Radio Moldova, vicepreşedinte al Companiei de Stat Teleradio-Moldova.

Din 1974 pînă în 1997 a lucrat la Radio Moldova.

Ulterior, a activat în funcţia de şef al Departamentului relaţii cu publicul al Primăriei municipiului Chişinău, în cadrul căruia au fost create şi au activat postul de radio Antena C, postul de televiziune Euro TV Chişinău, agenţia de presă Info-Prim, ziarul Capitala, revista Capitala magazin şi centrul editorial poligrafic Chişinău-Prim.

În CV-ul prezentat de noul director Radio Moldova la concurs mai găsim:

- expert naţional în grupul de lucru "Mass-media într-o perspectivă paneuropeană" a diviziunii Mass-media a Comitetului pentru drepturile omului a Consiliului Europei;
- membru al Uniunii Teatrale din Moldova;
- membru al Consiliului de Observatori al Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului din partea ONG-urilor de media.
Sandu Dorogan este născut în 26 august 1952, este căsătorit, are doi copii, iar în 1991 a obţinut distincţia de „Jurnalist emerit al Republicii Moldova”. Să fie într-un ceas bun!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu