marți, 23 februarie 2010

MORT ÎN AFGANISTAN


Sergentul-major Bădiceanu Florin a căzut la datorie şi fruntaşul Zamfir Marian a fost rănit marţi, 23 februarie, în Afganistan. Militarii, din cadrul Batalionului 33 Manevră, executau o misiune de patrulare într-o coloană formată din patru autovehicule HMMWV, în provincia Zabul, pe autostrada A1, Kandahar-Kabul. În jurul orei 5.00 (ora României), la aproximativ 3 km Nord-Est de Baza Lagman, vehiculul blindat în care se aflau cei doi a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma deflagraţiei, cei cinci membri ai echipajului au fost evacuaţi de urgenţă pe calea aerului la spitalul din Baza Lagman, conform procedurilor.
Pe timpul acordării îngrijirilor, cu toate eforturile depuse de personalul medical, sergentul major Bădiceanu Florin a decedat. Subofiţerul, promoţie 2005, era la a doua misiune în Afganistan. Avea 31 de ani, era căsătorit şi tată al unui copil.
Fruntaşul Zamfir Marian se află internat în spital pentru tratament medical şi investigaţii de specialitate.
Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea şi şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, îşi exprimă profundul regret pentru această pierdere şi sunt alături de familia greu încercată, urmărind cu atenţie evoluţia stării de sănătate a fruntaşului Zamfir.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu