marți, 21 decembrie 2010

RADIO REŞIŢA PE DRUMURI ŞI PODURI?

Excelent articolul lui ADRIAN MOGOŞ, din JURNALUL NAŢIONAL. Eu l-am agăţat de pe Facebook. Printre alte chestii interesante zice şi una de pomină: "... Drumuri şi Poduri SA Caraş-Severin era deja cu un picior în groapă. Din 1999 până în 2004 firma a avut o cifră de afa­ceri care a crescut constant, ajungând la 2,7 milioane de euro. În 2010 firma era deja în insolvenţă. Declinul a în­ce­put o dată cu numirea lui Valen­tin Rusu în septembrie 2004 ca director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Drumuri şi Po­duri. Mandatul lui Rusu a expirat în 2008, când a ajuns deputat din partea PDL. În decembrie 2008, după pleca­rea lui Rusu la Bucureşti, la condu­ce­rea societăţii comerciale au apărut alţi trei administratori. Printre ei, o ziaristă de radio. Acest fapt nu e o în­­tâm­plare. Radio Reşiţa este ins­ti­tu­ţia preferată de propagandă politică lui Frunzăverde, care a pus-o în func­ţia de administrator pe Oana Maria Cenan Glăvan.

Acum, Radio Reşiţa îşi caută un nou redactor-şef. Doru Dinu Glăvan, tatăl Oanei, cel care a condus postul de radio, se pensionează (S-A PENSIONAT!). SRR a organizat un concurs pentru un post pentru care nu s-a făcut publicitate. Un sim­plu anunţ lipit pe uşa de la in­trarea în sediul Radio Reşiţa şi pe site-ul SRR informează posibilii candidaţi de existenţa acestui concurs. La sediul Radio Reşiţa am întrebat dacă pot obţine o copie a condiţiilor de participare. "Nu se poate. Doar dacă vă scrieţi de pe el", a venit răspunsul unei doamne dolofane, despre care am aflat ulterior că este fata redactorului-şef. Concursul trebuia să aibă loc pe 20 decembrie, dar a fost amâ­nat. De menţionat că pentru funcţia de redactor-şef nu s-a înscris evident decât un singur candidat: fata lui Doru Dinu Glăvan, care a reuşit să creeze o adevărată afacere de familie la Radio Reşiţa. Pe lângă fiica sa, a mai angajat-o şi pe Ana Cenan pe post de contabil cu un salariu de aproape 80.000 de ron anual. Ana este sora ginerelui lui Glăvan, Mihai Cenan, soţul Oanei, care şi el lucrează în aceeaşi instituţie, terorizând angajaţii din funcţia de lider de sindicat. Salariul de redactor-şef este de puţin peste 72.000 de ron anual, iar interesul scăzut pentru acest concurs trebuie să ridice un semn de întrebare celor din SRR"!

Puţin probabil ca cineva de la SRR să sesizeze. Radio Reşiţa este considerat BIJUTERIA COROANEI. Nu cred că interesează pe nimeni din Consiliul de Administraţie (multe CA-uri şi-au umplut sarsanalele de la Radio Reşiţa!) acest detaliu NESEMNIFICATIV. Şi nici că Radio Reşiţa fără FUNDAŢIA RADIO REŞIŢA dispare, pur şi simplu. Sînt curios de ce dracu dintre ăia de la DNA, AVAS, APPS, RAPPS, UCMMRSA, etc şi alte milioane de instituţii de control, nu se abat şi pe la RRR. Cert este că habar nu am cînd Radio Reşiţa România va înceta să mai promoveze interese de grup şi va trece la INTERESUL NAŢIONAL!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu