joi, 15 iunie 2017

AMENINȚĂRILE MANAGERULUI DE TOP

Lupte grele în Societatea Română de Radiodifuziune după debarcarea chinuită a fostului PDG, Ovidiu Miculescu, personajul care a umplut de ridicol și ură cea mai importantă companie de media din România ultimilor 90 de ani! Lupte grele, pentru că Suleyman a plecat, dar dregătorii, vizirii și capuchehaiele instalate la butoanele și robinetele instituției se luptă la baionetă pentru păstrarea privilegiilor. Nu vreți să știți ce e la București! Ca la Stalingrad! Lupta e pentru fiecare scaun, pentru fiecare toc de ușă, pentru fiecare birou, pentru fiecare milion...
În teritoriu, capuchehaiele se pregătesc de asaltul final și se baricadează în spatele privilegiilor și a proastei administrații, amenințînd viitorii conducători ai redutelor. Bunăoară, Managerul de Top amenință că va face viața grea viitorului conducător al instituției: va rămîne de neclintit, va face SINDICAT și va porni lupta de gherilă!
Nu e prima dată cînd sindicatele ar fi folosite ca vîrf de lance în obținerea de foloase personale. Dar, ar fi prima dată cînd un personaj aterizat în funcție de conducere ar rămîne să lucreze fără să fi dat examen de competențe profesionale! E ca și cum managerul X, demis pentru că a transformat fabrica de conserve în cherhana, rămîne să lucreze pescar, deși are calificare de tractorist! E un nonsens la care trebuie avut grijă!
Chiar INTRAREA în instituție a fost ilegală: Managerul de Top, de profesie TRACTORIST, dînd concurs pentru ocuparea funcției de pescar ȘEF! În cele 25 de pagini supuse atenției Comisiei de examinare, tractoristul vorbind despre undițe, năvoade, bărci, dinamica pescuitului etc! Tractoristul nu vorbește, însă de pescuit, ci de crearea unui Departament de marketing și comunicare, de promovare în on-line, despre schimbarea atitudinii pescarilor față de pește, despre obligativitatea delimitării clare a competențelor și responsabilităților, într-un cuvînt despre reorganizarea întreprinderii de conserve, ca prioritate de grad zero! Lucru făcut: transformarea în cherhana!
Laser, frate! E inutil să spunem că PROIECTUL MANAGERIAL, dezlînat și la nivel de referat școlar a fost acceptat de Comisie la intervenția lui Suleyman! Numai așa fostul jurist de la Agenția Domeniilor Statului putea ajunge redactor-șef! Care, amenință...Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu