miercuri, 14 iunie 2017

Cum trădează, din nou, Țara Românească, Caransebeșul. Ce e de făcut? Aștept soluții, pe blog...

În 1432 Vlad al II-lea Dracul i-a condus personal pe turcii care au asediat și incendiat Cetatea Severinului, fiind uciși toti cavalerii teutoni din cetate, care luptau impotriva pericolului otoman. Tot în 1432, în fruntea acelorași turci, folosindu-se prin viclenie de titlul de cavaler al Ordinului Dragonului, Vlad al II-lea Dracul ordona deschiderea porților Cetății Caransebeșului care, ascultînd porunca, va fi incendiată și jefuită de aceiași turci conduși de Vlad al II-lea Dracul, jaf și pustiire care se va întinde în întregul sud al Transilvaniei, turcii retrăgîndu-se cu prăzi și robi nenumărați la sud de Dunăre.

În iarna anului 1436, Vlad Dracul, susținut de un corp de cavalerie turcească și de un contingent de trupe împrumutate lui de Pașa Mustafa Hassan, a devenit domn al Țării Românesti și s-a stabilit la Curtea domnească din Târgoviște.

Tatăl său, Vlad Dracul, fusese primit în Ordinul Dragonului. Ordinul, care poate fi comparat cu cel al Cavalerilor de Malta sau cu cel al Cavalerilor Teutoni, era o societate militaro-religioasă, ale cărei baze fuseseră puse în 1387 de Sigismund de Luxemburg, rege al Ungariei (mai tîrziu împărat al Sfântului Imperiu Roman) și de cea de-a doua soție a sa, Barbara Cillei. Simbolul Ordinului era un dragon, iar scopul era apararea creștinismului și cruciada contra turcilor otomani. Datorită apartenenței sale la Ordinul Dragonului, tatăl lui Vlad Tepeș era supranumit Dracul. La rîndul său, Vlad va fi înnobilat în Ordinul Dragonului în 1431 la Nürnberg de catre Sigismund de Luxemburg. La scurt timp însă, în 1436, numele lui va fi șters de pe lista cavalerilor pentru că, așa cum spuneam, în 1432, la numai un an de la înnobilare, contrar statutului creștin al Ordinului care avea ca scop protejarea creștinătății, trădează și se aliază cu turcii, în ciuda originilor sale transilvănene – născut la Sighișoara! -, a celor trei soții unguroaice - Cnaejna Bathory a Transilvaniei, Jusztina Szilagyi a Moldovei, cea de a treia fiind Ilona Nelipic a Valahiei, verișoara a lui Matei Corvin – și a relațiilor de familie cu Iancu de Hunedoara, Voievod al Transilvaniei între 1441 – 1456 și Regent al Ungariei între 1446 – 1452, cunoscut și sub numele de Ioan Getul – în memoria căruia, în fiecare zi, la ora 12:00, TOATE bisericile europene bat clopotele! -, tatăl lui Matei Corvin, rege al Ungariei!

Cam lungă introducerea, nu? Dar merită! Merită pentru că numia așa, amintindu-ne istoria proprie, Banatul își poate regăsi forța de a fi, din nou, FRUNCEA!

Astăzi, Banatul trece, din nou, prin purgatoriul trădării de neam și țară! Respectînd proporțiile, premierul Sorin Grindeanu, caransebeșean cu obîrșii în Valea Almăjului și succes politic în capitala Banatului Istoric, la Timișoara, este trădat de Liviu Dragnea, președinte de partid și de Cameră, un personaj interesant și bine înfipt în visteria și butoanele Țării. Direct spus, Dragnea e nemulțumit de Grindeanu, pe care l-a adus premier din postura de președinte al Consiliului Județean Timiș, după numai șase luni! I se reproșează că nu pune în practică deciziile partidului, indiferent care sînt ele!
Să ne înțelegem: Grindeanu dacă are bun simț și bună creștere de la părinții săi, profesori, și de la bunicii luptători anti-comuniști, nu înseamnă că e prost și nu înțelege că Dragnea și Compania îl bagă în față, cum se spune, ca să poată fi sacrificat în orice situație. Deznodămîntul e previzibil, Sorin Grindeanu se va întoarce în Banat, trădat de președintele de partid și de formațiunea politică în care s-a înscris, foarte tînăr fiind!
 
Scriam, cu cîteva zile în urmă, că în toate partidele există OAMENI excepționali, tineri care chiar cred în viitorul acestei țări și care doresc să schimbe apucăturile de mahala orientală în care ne-am împotmolit de 30 de ani încoace. Sorin Grindeanu este unul dintre ei!

Pentru că, numai pe OAMENI ne mai putem baza noi, plebea! Partidele politice au devenit demult GRUPURI DE INTERESE, nu totdeauna identice cu interesele locuitorilor acestei țări! Despre INTERESUL NAȚIONAL, nici nu poate fi vorba!

Din păcate, PSD-ul dezamăgește din nou, după ce a ajuns la putere cu promisiuni frumoase și necesare, dar și pe un val de nemulțumire populară generată de gașca lui Traian Băsescu. PSD-ul dezamăgește și în Banat, trădînd nu numai Caransebeșul, dar și Timișoara!

Ce e de făcut? Aștept soluții pe blog!
3 comentarii:

  1. Mărie dragă, când văd nemernicia și nimicnicia acestor lichele, nu-mi vin în cap decât idei ultra-radicale... "Totul să meargă bine / ţeapa să iasă fain / Să nu se neglijeze problema de design / Țeapa să fie suplă, să satisfacă clientul / Să se potrivească perfect, cu clima și ambientul... "

    Cam așa :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Suspendarea dreptului la viata a tradatorilor.Confiscarea averilor.Din pacate e nevoie de un comando pentru romania care sa nu ia prizonieri.Coruptii sa plateasca pretul tradarii.

    RăspundețiȘtergere