duminică, 17 aprilie 2022

Cel puţin 20 de jurnalişti au fost ucişi pînă acum în Ukraina

 

Pînă în prezent, cel puţin 20 de jurnalişti au fost ucişi în războiul izbucnit la 24 februarie a.c., a informat Uniunea Naţională a Jurnaliştilor din Ukraina pe canalul său Telegram, potrivit BBC.

Instituţia a publicat o listă cu numele lor şi a spus că acestea sînt doar decese confirmate de procuratura generală.

Printre cei care şi-au pierdut viaţa se află un cameraman de la Fox News, Pierre Zakrzewski, care a fost ucis în timp ce transmitea, regizorului american Brent Renaud, care a fost ucis în oraşul ukrainean Irpin. Fotograful ukrainean Maksim Levin, despre care nu mai existau veşti de trei săptămîni, a fost găsit mort după retragerea trupelor Rusiei de pe teritoriul apropiat Kievului, a anunţat preşedinţia ukraineană, potrivit Le Figaro.

Reporteri fără Frontiere consideră că atacurile împotriva jurnaliștilor constituie o crimă de război, iar task force-ul BMTF, specializat în analiza, consultanţa şi trainingul jurnaliştilor în situaţii excepţionale, inclusiv în condiţii de război, consideră că din momentul în care jurnalismul a devenit o armă de război, combatanţii consideră firească eliminarea acesteia de pe linia frontului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu